Miljøvenlig maling til dit næste projekt

Kalkmaling fremstillet af kun de bedste komponenter

REN Vægmaling er en plastfri-, biocidfri- og C2C certificerede kalkmaling af høj kvalitet til indendørs brug. 

Hvad betyder det for naturen at vores maling er plastfri?  

Når du bruger plastfri maling, tager naturen ikke skade af den maling, som du leder ud i naturen. 

Meget maling tilhører kategorien akrylmaling – også kaldet plastmaling. I akrylmaling er det anvendte bindemiddel til at producere malingen en opløsning af mikroskopiske plastartikler i vand og hertil tilsættes selvfølgelig også farvestoffer til malingen. I det, at malingen påføres en væg eller overflade, fordamper vandet og plastartiklerne klæber sig sammen til en plastlag, der bliver liggende oven på det malede materiale, uden at trænge ind i det.

Men hvordan er akrylmaling så skadeligt for naturen?

Mikroplasten som findes i akrylmaling, bliver skadelig for vores natur, når vi skyller vores pensler og malerbakker i håndvasken og vandet kommer ud i kloakken. Herfra bliver mikroplasten ledt ud i vores rensningsanlæg og videre ud til havet. Plastmaling er blandt hovedkilderne til udledning af mikroplast i naturen.

Med REN Malings naturmaling bevarer naturen sin skønhed og får plads til at blomstre – uden at gå på kompromis med kvaliteten. 

Hvorfor bør du vælge en maling der er fri for biocider?

Du påfører hverken dig selv eller dine omgivelser skade når du maler med maling, der er fri for biocider. 

Biocidprodukter har til formål at beskytte mennesker, dyr og produkter ved hjælp af kemiske stoffer. De kemiske stoffer er designet til at dræbe eller afskrække skadegørere som mikroorganismer og svamp. Biocidprodukter er produkter til desinfektion og konservering af materialer og udstyr.

Men der findes også produkter, der er tilsat eller behandlet med biocidprodukter for at beskytte mod eksempelvis lugt og forrådnelse forårsaget af bl.a. mug og skadedyr. Stofferne kan både være allergifremkaldende og give udslæt hos mennesker, og kan være skadelige for plante og dyrelivet. Én af de produkter som ofte indeholder biocider er maling.

Vores maling er fri for biocider og andre skadelige stoffer – med REN Maling skåner du dig selv og dine omgivelser for unødig skade.

cradle2cradle

REN Maling er C2C certificeret

C2C er en globalt anerkendt certificering, der stiller strenge krav til, at produkter skal være sikrere, sundere, mere bæredygtige og kunne være en del af den cirkulære økonomi. Læs mere om vores C2C certificeringer her

Bliv inspireret – se hvilke projekter vores REN Vægmaling er blevet brugt til

gode råd til kalkmaling

Giv spisestuen lidt mere kant med en kalkmalet væg, der giver flere nuancer og mere dybe til rummet. 

Julie Zangenberg maler med naturmaling

Julie Zangenberg har været glad for at anvende REN Maling til sine nye kontorlokaler. 

billede af kalkmaling på væg indendørs

Sofastuen bliver bare hyggeligere af en varm, kalkmalet væg.

P.S. Vores maling er også FRI for:

  • Organiske opløsningsmidler
  • Konserveringsmidler (MI og MIC) 
  • Blødgørere
  • Tungmetaller

Herudover har REN Vægmaling en exceptionel god dækkeevne, er let at påføre og giver et smukt resultat. Du kan finde gode råd til maling med kalkmaling her.

REN Maling er en del af KALK A/S og har blandt andet været sat fokus på i Creative Denmarks seneste whitepaper