10 gode råd til maling
med kalkmaling

Det behøver slet ikke at være svært at male med kalkmaling. Det er ikke sværere end at male med almindelig plastikmaling, men en kalkmalet væg giver dog et andet look, hvor man tydeligere kan se penselstrøgene. Kalkmaling giver en smuk og douce-agtig overflade, som er levende og naturlig uden at smitte af. Ja, du læste rigtigt – selvom kalkmaling er lavet på kalk, så smitter det ikke af, og du kan derfor roligt bruge kalkmaling både indendørs og udendørs. 

Med en naturmaling, som kalkmaling, har du også taget et mere bæredygtigt valg af maling. Kalkmaling er nemlig fri for skadelige kemikalier, biocider og mikroplast og er altså både sundere for dig og dine nærmeste, samtidig med at det er bedre for miljøet. Hos REN Maling har vi sikret os, at vores kalkmaling lever op til nogle af verdens strengeste miljømærkningsordninger, herunder Cradle2Cradle-certificeringen og Euroblomsten. 

Vi har samlet 10 gode råd, til når du skal male med kalkmaling – god fornøjelse!

10 gode råd til maling – kom godt fra start

1. Husk at overfladerne skal være tørre, før du maler. Det lyder jo helt banalt, men det er faktisk vigtigt, at man er HELT sikker på, at overfladen der skal males er tør. Tjek hellere en gang for meget, end en gang for lidt.

2. Hvis du maler oven på plastikmaling, så anbefaler vi, at du grunder med hvid kalkmaling for at få et ensartet resultat. 

3. Før du kaster dig over de helt store overflader, så test kalkmalingen, for at se om farven virkelig er den du ønsker. Husk, at farven ændrer sig, når den bliver tør!

4. Det kan være en god ide at bruge en langhåret pensel af god kvalitet. Vi sælger nogle rigtig gode af slagsen i vores webshop. Når du dypper penslen, så dyp kun den yderste tredjedel af penslen og mal i korte strøg på væggen. 

5. Husk, at røre rundt i malingen mens du arbejder. Hvis du ikke har en rørepind, kan du også bruge et piskeris.

6. Du behøver normalt ikke male mere end to gange. Kalkmaling dækker godt, så mal hellere i to tynde lag og lad malingen tørre fuldstændig, før du giver det anden omgang. En rug og sugende bund kan kræve flere behandlinger. 

7. Selvom kalkmaling ikke smitter af, skal den som regel have nogle ugers hærdetid, før det er helt tørt. 

8. Arbejd ikke udendørs hvis det er under 8 grader eller over 30 grader, og slet ikke hvis der er meget fugt i luften. Det er en god ide at beskytte overfladerne mod regn og direkte sol i et par dage, efter at du har malet overfladen. 

9. Få mørkere nuancer kan smitte lidt af pga. deres mere koncentrerede farvepigment. 

10. Nyd det! Kalkmaling er anderledes og sjovt at arbejde med, og for dig der prøver det for første gang kan det ende med, at blive et livslangt forhold til en helt ny måde at male på! 

Fandt du ikke det råd du søgte efter? Så kontakt os! Vi hjælper dig gerne videre i processen.

Køb din kalkmaling hos REN Maling

Hos REN Maling finder du både kalkmaling til indendørs og udendørs brug. Vi har et bredt udvalg af farver og tilbehør til dit næste maleprojekt, og vi står altid klar med råd og vejledning.

Hos REN Maling har vi som ambition at være din bæredygtige leverandør af naturmaling fri for biocider, mikroplast og skadelige kemikalier. Ved at prioritere både et sundere indeklima og bedre miljøvenlighed kan vi tilbyde kvalitetsmaling, som ikke er sundhedsskadelig at male med for dig og din familie.

Hvis du har det som prioritet at beskytte både dig selv, din familie og planeten mod sundhedsskadelige kemikalier og mikroplast, kan du med ro i maven vælge din maling hos REN Maling. Dit sunde og bæredygtige valg af maling for et bedre inde- og udeklima.

Vi glæder os til at give dig råd og vejledning med på vejen i dit næste maleprojekt. 

© renmaling.dk – 10 gode råd til maling med kalkmaling

Det får du med REN

  • Et sundt indeklima, hvor der ikke sker emissioner af skadelige stoffer
  • Et gennemtestet og dokumenteret produkt, som er certificeret efter de mest krævende standarder
  • Et produkt uden mikroplast, som er designet efter cirkulære principper
  • Et professionelt produkt, som giver effektive arbejdsprocesser og en unik finish i både renovering og nybyg
  • Et produkt, der kan ånde, og som har den højeste diffusionsåbenhed for maling
  • Et produkt uden afgasninger, som kræver en dags udluftning for ingen lugtgener

C2C-certificering på guldniveau

Cradle2Cradle (C2C) er måske verdens strengeste certificering og afspejler produktets totale bæredygtigheds-profil. Der tages stilling til renhed/sundhed, cirkulær økonomi, vedvarende energi, vandhåndtering og social fairness.
Læs mere

Har du nogen spørgsmål? Vi sidder klar til at hjælpe dig!

56 50 30 00

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Få 20% rabat på din næste bestilling

Indtast dine oplysninger nedenfor og modtag en rabatkode direkte i din indbakke