Certificeringer

Vi bruger alt for mange timer indendørs til ikke at prioritere et indeklima, som både er bæredygtigt og frit for sundhedsskadelige stoffer – Men som forbruger er det umuligt at gennemskue, hvornår et produkt rent faktisk holder, hvad det lover.

Derfor har vi sikret os, at du med REN aldrig er i tvivl – Det er et gennemtestet produkt, som ikke blot overholder lovgivningsmæssige krav, men går langt videre end det.

REN er faktisk et af de malingsprodukter, der har flest bæredygtighedscertificeringer og tests bag sig, og vi kan bl.a. prale af, at malingen kan dokumenteres næsten 100% naturnedbrydelig/genanvendelig – og 100% fri for skadelige stoffer.

Men hvad betyder vores certificeringer helt konkret for dig som forbruger?

Gennemskuelighed frem for alt

For os er dokumentation vigtigt, når vi taler om bæredygtighed. Ikke mindst fordi det er med til at skabe en større gennemskuelighed på et marked, hvor de fleste taler om bæredygtighed, men kun få gør noget konkret ved det.

Vores certificeringer er din garanti for, at det produkt du køber, er sundt for både dig, dine børn, børnebørn og ikke mindst vores jord.

Hvilke certificeringer har REN?

Der findes en lang række certificeringsordninger indenfor området – vi har valgt at vores maling skal leve op til dem, der hører blandt de strengeste.Vores certificeringer er opdelt efter en basisdokumentation og en udvidet dokumentation, der retter sig både mod generelle bæredygtighedskriterier og mod kriterier inden for emission af sundhedsskadelige stoffer.

Cradle2Cradle (C2C) er en global ordning, som måske er verdens strengeste certificering. Denne afspejler produktets totale bæredygtighedsprofil, og der tages stilling til renhed/sundhed, cirkulær økonomi, vedvarende energi, vandhåndtering og social fairness.

Tanken er at produkter ikke blot bør have en så lille effekt på miljøet som muligt, men rent faktisk skabe reel en værdi – både for mennesker, miljø og økonomi.

Med en Cradle 2 Cradle-certificering vurderes et produkt i følgende kategorier:

 • Materialesundhed
 • Genbrug og genanvendelse
 • Vedvarende energi og carbon management
 • Forvaltning af vandressourcene
 • Social ansvarlighed

Læs mere på: www.c2ccertified.org

REN – Guld- og sølv-certificeret

En C2C-certificering er opdelt i fem niveauer; basis, bronze, sølv, guld og platin. Selv om en basiscertificering ikke har de store krav, er det vanskeligt at opnå sølv, guld og platin.

Desuden er det indlejret i certificeringen, at der løbende skal ske forandringer, så man ikke bliver på det samme niveau – det kræver af os, at vi hele tiden tænker innovativt og bestræber os på altid at blive endnu bedre.

Det er svært at nå topkarakter inden for C2C, men REN er næsten i top med et guldniveau for REN og sølvniveau for REN med farve.

Certificeringerne betyder, at REN dokumenteret er næsten 100% naturnedbrydelig/genanvendelig og 100% fri for skadelige stoffer. REN giver dig altså et sundt indeklima og er samtidig godt for miljøet. Læs mere om fordelene ved REN Maling her. 

AgBB og M1 er en hhv. tysk og finsk certificeringsordning som stiller nogle af de strengeste krav inden for indeklima.

Disse standarder er din garanti for, at REN er ren og uden emissioner af farlige stoffer og ikke indeholder flygtige organiske forbindelser (VOC), som ellers ofte finder sted i maling og kan være skyld i en række sundhedsmæssige gener. Læs mere her.

M1 er desuden den højeste klassificering i den finske certificeringsordning og er dermed din dokumentation for, at malingen understøtter et godt indeklima.

Læs mere her: www.eurofins.com

[instagram-feed type=”hashtag” hashtag=”#renmalingdk”]

Det får du med REN

 • Et sundt indeklima, hvor der ikke sker emissioner af skadelige stoffer
 • Et gennemtestet og dokumenteret produkt, som er certificeret efter de mest krævende standarder
 • Et produkt uden mikroplast, som er designet efter cirkulære principper
 • Et professionelt produkt, som giver effektive arbejdsprocesser og en unik finish i både renovering og nybyg
 • Et produkt, der kan ånde, og som har den højeste diffusionsåbenhed for maling
 • Et produkt uden afgasninger, som kræver en dags udluftning for ingen lugtgener

C2C-certificering på guldniveau

Cradle2Cradle (C2C) er måske verdens strengeste certificering og afspejler produktets totale bæredygtigheds-profil. Der tages stilling til renhed/sundhed, cirkulær økonomi, vedvarende energi, vandhåndtering og social fairness.
Læs mere

Har du nogen spørgsmål? Vi sidder klar til at hjælpe dig!

56 50 30 00