Hvad er bæredygtig maling?

Når du skal starte et nyt maleprojekt, har du måske overvejet, hvilken betydning dit valg af maling har for sundhed og miljø. Når du vælger en bæredygtig maling som REN Malings kalkmaling, kan du slå et slag for dit hus’ bæredygtighed! At bruge bæredygtig maling behøver heldigvis hverken at være dyrt eller besværligt. Hos REN Maling får du en bæredygtig maling, der både kan give et smukt færdigt resultat, og som ikke tømmer din bankkonto. Se vores udvalg af produkter her.

Bæredygtighed er for REN Maling er ikke en floskel. Vores eksistensgrundlag hviler på, at vores produkter rent faktisk er de bedst mulige alternativer til almen akryl- og silikatmaling. 

Vores bæredygtige maling udmærker sig ved, at den hverken gør skade på naturen, på huset der males eller de mennesker, der omgås det. Det kommer sig af, at malingen er fri for kemikalier, mikroplast og biocider. Modsat almindelig plastmaling, er bæredygtig kalkmaling mineralbaseret og dermed fri for skadelige afgasninger og kemiske stoffer. Ofte kalder man også den type maling for naturmaling. Du kan læse mere om hvad vi mener med naturmaling lige her.

 

Sammenligning af bæredygtighed

Hvordan kan du så vide dig sikker på, at den maling du køber er bæredygtig? Det er ikke altid nemt at gennemskue, for vi lever i en tid hvor det er populært at fremstå grøn med sine produkter og services. 

En god ide kan være at kigge efter bæredygtige certificeringer såsom Cradle2Cradle-certificeringen. Med den kan du være sikker på, at et produkt lever op til tårnhøje bæredygtige og sociale standarder. 

Andre certificeringer er f.eks. AgBB og M1. Det er certificeringer der garanterer, at den maling du køber, ikke er skadelig for dit indeklima. Du kan også læse mere om de certificeringer lige her. Derudover er vores Kridtehvidt kalkmaling også certificeret med EU Blomsten. Dette økomærke gives kun til produkter der lever op til særlige miljømæssige krav, som godkendes af Miljømærkning Danmark.

Hos REN Maling er vi stolte af at kunne have vores produkter certificerede med ovenstående certificeringer. Det betyder nemlig, at vi kan tilbyde en maling af højeste miljømæssige standard til vores kunder – uden at gå på kompromis med kvaliteten.

 

Vores kalkmaling er din garanti for bæredygtighed

Når vi snakker om bæredygtig maling, og mere specifikt bæredygtig kalkmaling, som det vi har hos REN Maling, så snakker vi om maling, der lever op til lige netop de højeste standarder. Derfor er vi også certificeret på guldniveau hos Cradle2Cradle og du kan derfor vide dig sikker på, præcist hvor bæredygtige vi faktisk er.

Hos REN Maling kan du være sikker på, at den maling du får er bæredygtig. Der er nemlig ingen mikroplast eller skadelige kemikalier i vores maling, og så er vores kalkmaling et diffusionsåbent og mineralsk produkt, som både er godt for inde og udeklima.

Lad dit hus og dig selv ånde

Når en maling er diffusionsåben, betyder det, at malingen lader maleoverfladen ånde. Det er en rigtig god ide at prioritere bæredygtig maling, som lader dit hus ånde. Det kan nemlig være med til at bekæmpe fugt og dermed sikre, at dit hus ikke lider skade som resultat af at det ikke får nok luft. Med en mineralsk baseret kalkmaling som den vi har hos REN Maling, kan du ånde lettet op – her får du nemlig en bæredygtig maling, som dit hus kan ånde trygt igennem.

Med så god en sundheds- og bæredygtighedsprofil, kan du føle dig tryg i dit valg af maling hos os. Vores høje standarder gør, at du også som gravid helt sikkert kan bruge vores kalkmaling. Du udsætter nemlig ikke dig selv, dit barn eller dine omgivelser for skadelige stoffer som f.eks. biocider i maleprocessen. Det betyder yderligere, at du også slipper for at lufte ud for at komme af med skadelige stoffer – der er nemlig ikke noget at komme af med!

Se REN Malings udvalg af bæredygtige og C2C-certificerede kalkmalinger lige her

Bæredygtig maling er kvalitetsmaling

Du behøver heldigvis ikke gå på kompromis med dit valg af bæredygtig maling, hverken når det kommer til farver eller kvalitet. Den bæredygtige maling vi sælger hos REN Maling er af høj kvalitet og fås i mere end 900 forskellige farver. Se farvepaletten under vores udvalg af forskellige produkter.

Det er også en myte, at bæredygtig maling ikke holder lige så godt som plastikmaling. Faktisk er bæredygtig maling, som vi allerede har nævnt, et rigtig sundt valg for dig, din familie og dit hus, og så smitter det ikke engang af! Bæredygtig maling lavet på kalk giver en smuk og mat overflade med et unikt look og med lang holdbarhed. Genmaling med REN Maling har samme tidshorisont som alle andre typer maling. Du kan læse mere om kalkmaling lige her

Du kan derfor roligt vælge en bæredygtig maling som vores facademaling eller vores indendørsmaling næste gang du står med et stort malerprojekt.

Vi er naturligvis også klar til at vejlede dig til dit næste maleprojekt. Du kan læse vores gode råd på siden her.

© renmaling.dk – Bæredygtig maling

Det får du med REN

  • Et sundt indeklima, hvor der ikke sker emissioner af skadelige stoffer
  • Et gennemtestet og dokumenteret produkt, som er certificeret efter de mest krævende standarder
  • Et produkt uden mikroplast, som er designet efter cirkulære principper
  • Et professionelt produkt, som giver effektive arbejdsprocesser og en unik finish i både renovering og nybyg
  • Et produkt, der kan ånde, og som har den højeste diffusionsåbenhed for maling
  • Et produkt uden afgasninger, som kræver en dags udluftning for ingen lugtgener

C2C-certificering på guldniveau

Cradle2Cradle (C2C) er måske verdens strengeste certificering og afspejler produktets totale bæredygtigheds-profil. Der tages stilling til renhed/sundhed, cirkulær økonomi, vedvarende energi, vandhåndtering og social fairness.
Læs mere

Har du nogen spørgsmål? Vi sidder klar til at hjælpe dig!

56 50 30 00

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Få 20% rabat på din næste bestilling

Indtast dine oplysninger nedenfor og modtag en rabatkode direkte i din indbakke