Hvorfor REN Maling?

Maling er et af de produkter, der er allermest fokus på i forbindelse med skadelige kemikalier – både i forbindelse med helbred og miljø.

Igennem tiden har lovgivning og nye krav gjort en stor forskel på hvad maling må indeholde, men det ændrer ikke på, at mange typer maling stadig udgør en sundhedsrisiko ved indånding, hudkontakt og afgiver skadelige dampe – både under brug og hærdning. Det giver især en risiko for allergi. Desuden indeholder maling ofte store mængder kemi og mikroplast, der har en negativ effekt på både vores grundvand og klimaet.

Ved at undgå alle disse ingredienser og tilsætningsstoffer, giver REN altså dig og dine børn mulighed for at færdes i et sundt indeklima, men det bidrager også til et miljø i balance.

Har du nogen spørgsmål om vores maling? Kontakt os – eller læs mere i vores FAQ

Om REN

REN maling er den helt rigtige maling til dig, der ønsker at passe på både krop og klode. REN er mineralsk maling baseret på kalk, og den er 100% fri for biocider, MI, flygtige organiske forbindelser (VOC-er), tungmetaller, blødgørere og toksiske komponenter.

Med REN har vi skabt en af verdens reneste malinger med bæredygtighed, sundt indeklima, åndbarhed og kvalitet i fokus. Samtidig er det et professionelt produkt, der giver en smuk og helt unik finish i både renovering og nybyg – og som kan bruges af både garvede og nybegyndere.

Men hvordan skiller REN sig ud?

“Et sundt indeklima, hvor der ikke sker emissioner af skadelige stoffer”

REN er et sundt alternativ til både vandbaserede og oliebaserede malinger, som er de typer, der oftest anvendes. Normalt kan maling afdampe problematiske kemikalier i op til flere uger. Det er bare ikke tilfældet med REN – Der ér nemlig slet ikke nogen skadelige stoffer i. Ren er baseret på kalk, der indgår i vores dagligdag, f.eks. i tandpasta, vand og fødevarer. Det betyder at REN er et simpelt modsvar til et dårligt indeklima.

Du kan altså trygt male – både ude og inde – uden at bekymre dig om, hvorvidt du og især dine børn er i en risikozone for allergi, udslæt eller sygdomme, hvis I befinder jer i nærheden. I skal ikke længere lade rummene stå i flere uger, før I tør opholde jer normalt i dem – en kort udluftning er nok.

“Et gennemtestet og dokumenteret produkt, der er certificeret efter de mest krævende standarder inden for indeklima”

REN er et af de malingsprodukter, der har flest bæredygtighedscertificeringer og tests bag sig. Vi har ladet REN certificere under nogle af de strengeste certificeringsordninger og kan således dokumentere, at vores maling er 100% fri for skadelige stoffer. For dig og dit indeklima betyder det, at du undgår at indånde skadelige kemikalier og få sundhedsmæssige gener som følge deraf.

REN giver dig en hidtil uset tryghed.

Du kan læse mere om vores certificeringer her.

“Et produkt uden mikroplast, som er designet efter cirkulære principper”

Bæredygtighed står meget højt på vores dagsorden – og det gør det garanteret også på din! Men vi ved af erfaring, at det er svært for langt de fleste at finde rundt i junglen fyldt med produkter, der påstår det samme. REN er dog din garanti for en bæredygtig løsning.

REN er et naturligt produkt, der kan indgå i et biologisk (og teknisk) kredsløb efter endt levetid. Maling er desuden kendt for at være en af de største syndere hvad angår mikroplast – Det gælder ikke REN. Ren er 100% fri for mikroplast og belaster derfor ikke vores miljø.

Derudover produceres REN på biobaseret- og vedvarende energi (50%). Med REN har du fundet et produkt, der hjælper dig med at nedbringe dit eget klimaaftryk, og som derfor er fyldt med god samvittighed.

“Et gennemtestet og dokumenteret produkt, der er certificeret efter de mest krævende standarder indenfor miljø og bæredygtighed”

Cradle to Cradle – Vi er certificeret med guld og sølv indenfor C2C, hvilket betyder, at REN er dokumenteret næsten 100% naturnedbrydelig/genanvendelig. Under denne certificeringsordning er bæredygtighed anset som værende en af de afgørende faktorer for om en certificering kan opnås – Her er bl.a. fokus på genanvendelse, vedvarende energi og forvaltning af vandressourcen. Her er taget højde for både produktion og produkt.

Vi påstår dermed ikke blot at være bæredygtige – vi har dokumentation herfor. Læs mere herom her.

“Et stærkt produkt med høj levetid”

REN er mineralsk maling baseret på kalk. Den særlige mineralstruktur i malingen gør, at alle typer maleropgaver, både inden for nybyg og restaurering, kan udføres med det bedste resultat.

Kalken i Ren Maling betyder, at den binder sig kemisk til underlaget og skaber en slags forstening af overfladen. Det gør den både særdeles stærk og vejrbestandig, og REN har derfor en lang levetid.

Du slipper derfor med et minimum af vedligehold og så er du beskyttet mod vind og vejr.

“Et professionelt produkt, som giver effektive arbejdsprocesser og en unik finish i både renovering og nybyg”

REN Maling er let og effektivt at påføre og giver en unik finish. Malingen efterlader et ensartet udtryk, som kendes fra andre malinger, og slutresultatet er en smuk kalkmat og stoflig overflade.

REN kan bruges på de fleste overflader – dog egner de sig ikke til meget glatte overflader eller teglsten med tilbagetrukne fuger. Desuden bør man, hvis man har med en kalket overflade at gøre, rense kalken af inden påføring. Ellers er der risiko for afskalninger.

“Et produkt, der kan ånde, og som har den højeste diffusionsåbenhed for maling”

Maling skal kunne ånde og REN er en af de mest diffusionsåbne behandlinger, der kan udføres.

En bygning har behov for at kunne ånde og slippe af med fugt – vi ser dog enormt mange skader, der skyldes, at anvendte plastikmalinger ikke har en høj nok diffusionsåbenhed. Hvis fugt ikke kan slippe væk fra en bygning, kan der opstå skimmel, frostsprængninger i murværk og øvrige skader.

Alt dette undgår du med REN – Det er et åndbart produkt, der tillader fugt at forlade en bygning hurtigt og naturligt. REN holder den samme diffusionsåbenhed uanset hvor mange lag, der males med modsat andre typer maling.

[instagram-feed type=”hashtag” hashtag=”#renmalingdk”]

Det får du med REN

  • Et sundt indeklima, hvor der ikke sker emissioner af skadelige stoffer
  • Et gennemtestet og dokumenteret produkt, som er certificeret efter de mest krævende standarder
  • Et produkt uden mikroplast, som er designet efter cirkulære principper
  • Et professionelt produkt, som giver effektive arbejdsprocesser og en unik finish i både renovering og nybyg
  • Et produkt, der kan ånde, og som har den højeste diffusionsåbenhed for maling
  • Et produkt uden afgasninger, som kræver en dags udluftning for ingen lugtgener

C2C-certificering på guldniveau

Cradle2Cradle (C2C) er måske verdens strengeste certificering og afspejler produktets totale bæredygtigheds-profil. Der tages stilling til renhed/sundhed, cirkulær økonomi, vedvarende energi, vandhåndtering og social fairness.
Læs mere

Har du nogen spørgsmål? Vi sidder klar til at hjælpe dig!

56 50 30 00