Hvad er indendørs kalkmaling?

Indendørs kalkmaling er blevet utrolig populær de seneste år. Det er rigtig nemt at arbejde med og giver en fantastisk smuk overflade, som kun løfter helhedsindtrykket af din bolig endnu mere med et flot vintageagtigt look! Indendørs kalkmaling er et naturprodukt, som er tyk at arbejde med og som giver en mat overflade.

Med REN Malings indendørs kalkmaling kan du helt selv tage skridtet mod en sundere, mere miljøvenlig og helt igennem fantastisk smuk maling til din bolig. Indendørs kalkmaling giver en smuk og mat overflade med tydelige rustikke og støvede penselstrøg. Superflot struktur løfter dine vægges karakter, og er det helt rigtige valg til en moderne, skandinavisk boligindretning.

Det er ikke svært at komme i gang med at male med indendørs kalkmaling selv. Det betaler sig naturligvis at være en smule forberedt, men det behøver hverken at være helt vildt dyrt eller super kompliceret. På siden her vil vi fortælle lidt mere om indendørs kalkmaling som produkt og forhåbentlig gøre det lidt mindre skræmmende for dig at komme i gang med.

Hvor kan jeg bruge indendørs kalkmaling?

Du kan bruge indendørs kalkmaling, ja, indendørs. Dog anbefaler vi ikke at male med indendørs kalkmaling på våd- og kogezoner i køkkenet eller på badeværelset. Kalkmaling suger nemlig utrolig meget og fugt samt pletter fra køkkenet harmonerer ikke særlig godt med kalkmalingens karakter. Vi anbefaler heller ikke, at du bruger kalkmaling ovenpå overflader, der er malet med højglans plastikmaling, uden at du grunder og/eller sliber dem først.

I vådzonerne, på badeværelset, er indendørs kalkmaling ikke en god ide, eftersom disse områder, som regel udsættes for rigtig meget fugt. Her skal malingen være modstandsdygtig over for den slags, og her er kalkmaling ikke det mest oplagte valg. De øvrige zoner i badeværelset, kan kalkmaling sagtens anvendes. 

I køkkenet er det ikke hensigtsmæssigt, at bruge kalkmaling i våd- og kogezone. Disse zoner udsættes nemlig for pletter fra bl.a. madlavning og rengøring. Og det kan desværre give nogle grimme pletter på malingen, særligt hvis du maler med kalkmalingen i kogezonen. Hvis du maler i køkkenet, men langt fra kogezone og køkkenvask, kan du sagtens anvende indendørs kalkmaling. 

Indendørs kalkmaling – sådan gør du

Inden du begynder at male med din nye indendørs kalkmaling, skal du sørge for, at overfladen er fri for støv og snavs.
Sørg også for at der ikke er eventuelle huller, og at de bliver repareret først.

Du kan bruge kalkmaling på stort set alle overflader: tidligere malede overflader, rå vægge eller tapet, det gør ingen forskel. Det kan dog være en god ide at grunde væggen, hvis den er helt rå. Vi anbefaler at du grunder den med en 5-10 % fortynding af REN Maling.  Du kan bruge både pensler og ruller til din kalkmaling.

REN Malings indendørs kalkmaling er nem at arbejde med. Vær opmærksom på at væggen kan absorbere meget kalkmalingen i første omgang.

Før du giver dig til at male, er det vigtigt (som det er med al slags maling) at røre godt rundt i malingen.
Brug en rørepind til at omrøre den med eller et langsomt kørende piskeris.

Det er naturligvis også en god ide at vide sig helt sikker på, hvilken farve du ønsker, din kalkmaling skal være. REN Maling tilbyder mere end 900 NCS-kulører, så der er nok at vælge i mellem! Du kan finde farvehjulet under siden for vores indendørs kalkmaling.

Vores populære kalkmaling

Vigtige huskeregler

Selvom at kalkmaling er nem at arbejde med og fås til en virkelig god pris er der alligevel et par huskeregler, der er værd at have med sig.

Når du maler med indendørs kalkmaling, bør du ikke holde pause undervejs. Kalkmaling tørrer rigtig hurtigt og skal nemlig males vådt-i-vådt. Det vil altså sige, at du skal være forberedt på at male en væg ad gangen, når du går i gang. Sørg derfor altid at være sikker på, at du har nok kalkmaling, før du går i gang med arbejdet.

Eftersom indendørs kalkmaling helst skal påføres vådt-i-vådt, kan det heller ikke anbefales at pletmale. Igen – sørg for at tage en væg af gangen. Så kan du nemmere opnår det resultat, du ønsker.

Find flere råd og vejledning her

Hvis du søger efter andre tips og tricks, til når du skal i gang med maleprojektet, kan du finde vores 10 gode råd lige her!

Vi har også sørget for, at du nemt kan søge mere information via vores produktblad.

REN Maling står naturligvis også klar til at besvare spørgsmål – du er velkommen til at kontakte os

God fornøjelse med arbejdet! Din væg kommer til at takke dig!


© renmaling.dk – Indendørs kalkmaling

Det får du med REN

  • Et sundt indeklima, hvor der ikke sker emissioner af skadelige stoffer
  • Et gennemtestet og dokumenteret produkt, som er certificeret efter de mest krævende standarder
  • Et produkt uden mikroplast, som er designet efter cirkulære principper
  • Et professionelt produkt, som giver effektive arbejdsprocesser og en unik finish i både renovering og nybyg
  • Et produkt, der kan ånde, og som har den højeste diffusionsåbenhed for maling
  • Et produkt uden afgasninger, som kræver en dags udluftning for ingen lugtgener

C2C-certificering på guldniveau

Cradle2Cradle (C2C) er måske verdens strengeste certificering og afspejler produktets totale bæredygtigheds-profil. Der tages stilling til renhed/sundhed, cirkulær økonomi, vedvarende energi, vandhåndtering og social fairness.
Læs mere

Har du nogen spørgsmål? Vi sidder klar til at hjælpe dig!

56 50 30 00

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Få 20% rabat på din næste bestilling

Indtast dine oplysninger nedenfor og modtag en rabatkode direkte i din indbakke