Hvordan maler man med kalkmaling?

Hvordan maler man med kalkmaling? Det er et spørgsmål, vi tit får! Det er heldigvis ikke svært at male med kalkmaling. Faktisk er kalkmaling super viskøs og skøn at arbejde med, og så dækker malingen også lige så godt (hvis ikke bedre!) end almindelig plastikmaling.

Men det sker ofte, at vores kunder spørger os, hvordan man maler med kalkmaling. Så, med artiklen her har vi tænkt os at skyde nogle fordomme ned, og gøre det nemt for dig at komme i gang med dit næste maleprojekt.

Før du går i gang med at male med kalkmaling

Før du kaster dig over, hvordan man maler med kalkmaling, er det godt at få et par gode tommelfingerregler ind under huden. Et godt sted at starte er f.eks. vores 10 gode råd til dig, der skal male med kalkmaling. Her giver vi dig en masse gode tips med på vejen.

Det kan også være en god ide at læse mere om kalkmaling som det bæredygtige alternativ i forhold til plastikmaling. Når man maler med kalkmaling, sparer man miljøet for biocider, farlig kemi og mikroplast. Ja, du sparer også dig selv og dine nærmeste for det samme. Hvordan maler man med kalkmaling, strækker sig altså også til et hvorfor maler man med kalkmaling. Du kan læse mere om bæredygtig kalkmaling lige her.

Med en naturmaling som kalkmaling tager du et mere bæredygtigt valg af maling. Så før du overhovedet går i gang med selve processen, så husk lige at klappe dig selv på skulderen for at have taget det valg. Det er nemlig et valg med øje for fremtidige generationer og miljøet.

Hos REN Maling får du en indendørs kalkmaling, der skåner miljøet. Vi har sikret, at vores kalkmaling lever op til de strengeste certificeringer indenfor bæredygtighed. Du kan læse mere om vores certificeringer her.

Kalkmaling maler man med pensler og ruller

Ja, det kan jo ikke komme som nogen overraskelse, at selv kalkmaling maler man med ruller og pensler. Du kan f.eks. se vores udvalg af kvalitetspensler og -ruller lige her.

Og så er der naturligvis et par andre ting at være opmærksom på, i forhold til hvordan man maler med kalkmaling. F.eks. skal du sørge for, at den overflade du maler på er både tør og ren. Snavs og fugt modvirker i den grad et flot resultat (uanset hvilken maling, du maler med).

Husk også at tjekke om den farve du har købt, er lige præcis den du ønsker. Når den tørrer, bliver farven nemlig en kende lysere. Så test altid først! Hos REN Maling kan du vælge mellem mere end 900 forskellige farver til både indendørs og udendørs kalkmaling. Se mere i vores farvevælger under både indendørs kalkmaling og kalkmaling til facader

Hvordan er kalkmaling anderledes at male med?

Kalkmaling er viskøs og cremet at arbejde med, helt på lige fod med en almindelig plastikmaling. Og hvordan man maler med kalkmaling er i høj grad op til maleren selv! Du kan nemlig male med både pensel og rulle, som beskrevet ovenfor. Og så er det gode ved kalkmaling, at den er meget dækkende! Faktisk maler man med kalkmaling som regel to gange for at få et dækkende resultat.

Det som ER anderledes fra almindelig plastikmaling er, at der ikke er nogen tunge gasarter, der generer, mens du maler, og efter at du er færdig. Det skaber et sundere indeklima og gør, at du ikke behøver lufte ud i dagevis før, at det er til at holde ud at være indenfor igen!

Hvordan man maler med kalkmaling har også betydning for ens hus. Kalkmaling er en meget diffusionsåben maling, der sikrer, at dit hus kan ånde. Hvordan luften trænger igennem maling er et vigtigt element i væggenes sundhed.

Hvordan maler du med kalkmaling?

Vi håber, at du har fået en bedre fornemmelse for, hvordan man maler med kalkmaling. Det er ikke svært, og det er tilgængeligt for alle, der står og skal i gang med et større eller et mindre malerprojekt.

Hos REN Maling er vi altid klar til at svare på spørgsmål om, hvordan man maler med kalkmaling. Du er mere end velkommen til at tage kontakt til os både på telefon 5650 3000 og e-mail info@renmaling.dk.

© renmaling.dk – Hvordan maler man med kalkmaling?

Det får du med REN

  • Et sundt indeklima, hvor der ikke sker emissioner af skadelige stoffer
  • Et gennemtestet og dokumenteret produkt, som er certificeret efter de mest krævende standarder
  • Et produkt uden mikroplast, som er designet efter cirkulære principper
  • Et professionelt produkt, som giver effektive arbejdsprocesser og en unik finish i både renovering og nybyg
  • Et produkt, der kan ånde, og som har den højeste diffusionsåbenhed for maling
  • Et produkt uden afgasninger, som kræver en dags udluftning for ingen lugtgener

C2C-certificering på guldniveau

Cradle2Cradle (C2C) er måske verdens strengeste certificering og afspejler produktets totale bæredygtigheds-profil. Der tages stilling til renhed/sundhed, cirkulær økonomi, vedvarende energi, vandhåndtering og social fairness.
Læs mere

Har du nogen spørgsmål? Vi sidder klar til at hjælpe dig!

56 50 30 00

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Få 20% rabat på din næste bestilling

Indtast dine oplysninger nedenfor og modtag en rabatkode direkte i din indbakke