Kvalitetsmaling til dit næste projekt

kalkmaling der males på væggen

Kalkmaling fremstillet af kun de bedste komponenter

REN Vægmaling er en plastfri-, biocidfri- og C2C certificerede kalkmaling af høj kvalitet til indendørs brug

Kan maling både være god og miljøvenlig?

Der er desværre en fordom om at bæredygtig maling lugter grimt og er dårlig; men det er ikke tilfældet hos os. Naturligvis har vores maling – som andre malinger – en lugt af maling, men den er ikke gennemtrængende. Vores maling er baseret på kalk i stedet for plastik; men det er ikke en kalkmaling som en kalket væg (som nogen tror). Du vil opleve en cremet maling med stor og effektiv dækkeevne.  

Undgå skimmelsvamp og andre skader på boligen med REN Maling

Meget maling tilhører kategorien akrylmaling – også kaldet plastmaling. I akrylmaling er det anvendte bindemiddel til at producere malingen en opløsning af mikroskopiske plastartikler i vand og hertil tilsættes selvfølgelig også farvestoffer til malingen. I det malingen påføres en væg eller overflade, fordamper vandet og plastartiklerne klæber sig sammen til en plastlag, der bliver liggende oven på det malet materiale, uden at trænge ind i det, hvilket gør at malingen har svært ved at ånde og gør malingen mindre diffusionsåben. Hvis malingen ikke kan ånde, kan fugt samle sig bag malingen og føre til skimmelsvamp og andre skader på boligen.

Vi har sørget for, at du undgår alt dette med REN Maling. Vores produkt er åndbart, hvilket tillader fugt at forlade den malede væg hurtigt og naturligt. Uanset hvor mange lag der males, holder REN Maling den samme høje diffusionsåbenhed.  

Men hvordan er akrylmaling så skadeligt for naturen?

Mikroplasten som findes i akrylmaling, bliver skadelig for vores natur, når vi skyller vores pensler og malerbakker i håndvasken og vandet kommer ud i kloakken. Herfra bliver mikroplasten ledt ud i vores rensningsanlæg og videre ud til havet. Plastmaling er blandt hovedkilderne til udledning af mikroplast i naturen.

Med REN Maling bevarer naturen sin skønhed og får plads til at blomstre – uden at gå på kompromis med kvaliteten. REN Maling er også det man i almindelig tale kan kalde for naturmaling.

Hvorfor bør du vælge en maling der er fri for biocider?

Du påfører hverken dig selv eller dine omgivelser skade når du maler med maling, der er fri for biocider. 

Biocidprodukter har til formål at beskytte mennesker, dyr og produkter ved hjælp af kemiske stoffer. De kemiske stoffer er designet til at dræbe eller afskrække skadegørere som mikroorganismer og svamp. Biocidprodukter er produkter til desinfektion og konservering af materialer og udstyr.

Men der findes også produkter, der er tilsat eller behandlet med biocidprodukter for at beskytte mod eksempelvis lugt og forrådnelse forårsaget af bl.a. mug og skadedyr. Stofferne kan både være allergifremkaldende og give udslæt hos mennesker, og kan være skadelige for plante og dyrelivet. Én af de produkter som ofte indeholder biocider er maling.

Vores maling er fri for biocider og andre skadelige stoffer – med REN Maling skåner du dig selv og dine omgivelser for unødig skade. Du kan i øvrigt søge gode råd til maling med kalkmaling her.

cradle2cradle

REN Maling er C2C certificeret

C2C er en globalt anerkendt certificering, der stiller strenge krav til, at produkter skal være sikrere, sundere, mere bæredygtige og kunne være en del af den cirkulære økonomi. Læs mere om vores C2C certificeringer her

Bliv inspireret – se hvilke projekter vores REN Vægmaling er blevet brugt til

gode råd til maling med kalkmaling

Vi har et enormt udvalg af farver – vi synes valget af farve til denne hyggekrog simpelthen er så fint. 

gode råd til kalkmaling

Giv spisestuen lidt mere kant med en kalkmalet væg, der giver væggen flere nuancer og mere dybe til rummet.

billede af kalkmaling på væg indendørs

Sofastuen bliver bare hyggeligere af en varm, kalkmalet væg.

P.S. Vores maling er også FRI for:

  • Organiske opløsningsmidler
  • Konserveringsmidler (MI og MIC) 
  • Blødgørere
  • Tungmetaller

Herudover har REN Vægmaling en exceptionel god dækkeevne, er let at påføre og giver et smukt resultat. REN Maling er et produkt af KALK A/S